Hvordan man fjerner plak med en eltandbørste

Hvordan man fjerner plak med en eltandbørste

Plak er en klæbrig film af bakterier, der kan dannes på tænderne og tandkødet. Hvis plak ikke fjernes regelmæssigt, kan det føre til tandsten, tandkødsbetændelse og endda tandtab. Men med en eltandbørste kan du fjerne plak mere effektivt end med en manuel tandbørste. Her er hvordan.

Hvad er plak?

Plak er en kombination af bakterier, spyt og madrester, der klæber sig fast til tænderne og tandkødet. Det kan danne sig på overfladen af tænderne, langs tandkødet og mellem tænderne. Hvis plak ikke fjernes regelmæssigt, kan det føre til tandsten, som kun kan fjernes af en tandlæge eller tandplejer. Plak kan også føre til tandkødsbetændelse, som kan forårsage tandkødssygdomme og endda tandtab.

Hvorfor er plak farligt for din mundhygiejne?

Plak kan være farligt for din mundhygiejne, fordi det kan føre til en række problemer, herunder:

 • Tandkødsbetændelse: Plak kan irritere tandkødet og forårsage betændelse, rødme og hævelse.
 • Tandkødsblødning: Hvis tandkødet er betændt, kan det bløde under tandbørstning eller flossning.
 • Karies: Bakterierne i plak kan producere syrer, som kan ætse emaljen på tænderne og forårsage karies.
 • Tandtab: Hvis tandkødsbetændelse ikke behandles, kan det føre til tandtab.

Hvordan kan en eltandbørste hjælpe med at fjerne plak?

Hvidere tænder med tandtråd

Eltandbørster kan hjælpe med at fjerne plak mere effektivt end manuelle tandbørster på flere måder. Her er de forskellige typer af børstehoveder og hvordan de kan hjælpe med at fjerne plak:

 • Roterende børstehoveder: Disse børstehoveder roterer i en cirkelbevægelse og kan hjælpe med at løsne og fjerne plak langs tandkødet og mellem tænderne. De er også kendt som runde børstehoveder og kan være særligt effektive, hvis du har tendens til at børste for hårdt, da de kan reducere trykket på tænderne og tandkødet.
 • Oscillerende børstehoveder: Disse børstehoveder roterer frem og tilbage og kan også hjælpe med at fjerne plak langs tandkødet og mellem tænderne. De er også kendt som ovale børstehoveder og kan være særligt effektive til at fjerne plak på overfladen af tænderne.
 • Soniske børstehoveder: Disse børstehoveder vibrerer med høj frekvens og kan hjælpe med at løsne og fjerne plak på overfladen af tænderne samt langs tandkødet og mellem tænderne.
 • Ultralydsbørstehoveder: Disse børstehoveder bruger ultralydsvibrationer til at hjælpe med at løsne og fjerne plak på overfladen af tænderne samt langs tandkødet og mellem tænderne.

Uanset hvilken type børstehoved du bruger, er det vigtigt at børste regelmæssigt og i mindst to minutter hver gang. Du bør også fokusere på at børste alle overflader af tænderne, inklusive de svære steder som mellemrummene og bag tænderne.

Hvordan kan du forbedre mundhygiejnen med en eltandbørste?

For at forbedre din mundhygiejne med en eltandbørste, skal du overveje følgende tips:

 1. Brug den rigtige børsteteknik: Børst langs tandkødet og i små cirkulære bevægelser. Brug ikke for meget tryk på tænderne eller tandkødet, da det kan føre til skader.
 2. Brug den rigtige børstehoved: Vælg en børstehoved, der passer til dine behov og tandstilling. Udskift børstehovedet hver tredje måned eller efter behov.
 3. Brug tandpasta med fluor: Fluor hjælper med at beskytte tænderne mod karies og kan også hjælpe med at genopbygge emaljen på tænderne.
 4. Brug tandtråd eller tandstikkere: Tandbørstning alene kan ikke fjerne plak mellem tænderne, så brug tandtråd eller tandstikkere for at fjerne madrester og plak mellem tænderne.
 5. Besøg tandlægen regelmæssigt: Tandlægen kan undersøge dine tænder og tandkød for at opdage tidlige tegn på tandkødsbetændelse eller andre problemer. Besøg tandlægen mindst en gang om året, eller efter anbefaling fra din tandlæge.

Fjern mere plak med en eltandbørste

Tony eltandbørste - White edition. Sammen med ekstra børstehoved og knapper

Plak er en udfordring for enhver, der ønsker en sund mundhygiejne. Men ved hjælp af en eltandbørste og regelmæssig tandbørstning kan du fjerne plak mere effektivt og forbedre din mundhygiejne. Brug den rigtige børsteteknik, det rigtige børstehoved, og besøg tandlægen regelmæssigt for at opretholde en sund mundhygiejne.

5 ÅRS GARANTI HOS GOBRUSH