Hemmeligheden bag god mundhygiejne og kridhvide tænder.

Hemmeligheden bag god mundhygiejne og kridhvide tænder.

Læser Hemmeligheden bag god mundhygiejne og kridhvide tænder. 5 minutter Næste 5 grunde til at skifte til en eltandbørste

Vil du have sundere tænder, stærkere tandkød og en strålende hvid tandfarve? Tandbørstning er den vigtigste faktor for at opnå en god mundhygiejne, men det kan være svært at vide, hvordan man gør det helt rigtigt. Der kan vi hjælpe! I dette blogindlæg vil vi dele nogle effektive teknikker og tips, så du kan få en bedre tandpleje og et smil, du kan være stolt af.

Hvordan får man hvide tænder? 

Hvordan får man hvide tænder?

Der er flere måder at få hvide tænder på. Først og fremmest er det vigtigt at have god mundhygiejne og holde sine tænder rene. Derfor er det utroligt vigtigt at børste tænder to gange om dagen i to minutter, samt at bruge tandtråd  for at nå de steder, som tandbørsten ikke kan nå. Man kan også bruge et sugerør, når man drikker sodavand, juice og andre farvende, syreholdige drikke, da det kan hjælpe med at forebygge, at væskens farvestoffer og syre kommer i kontakt med tænderne. 

Tandtråd er en effektiv metode til at rense mellemrummene mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan nå.

Her får du et overblik over hvorfor tandtråd er så vigtigt:

 • Dårlig ånde: Brug af tandtråd kan hjælpe med at fjerne plak og madpartikler, de steder hvor tandbørsten ikke så nemt kan komme til, mellem dine tænder og under tandkødsranden, hvilket kan føre til dårlig ånde.

 • Tandkødsbetændelse: Tandtråd fjerner bakterier og madrester der kan ophobe sig imellem ens tænder, og som kan forårsage karies og tandkødsbetændelse.

 • Sunde tænder: Ved at bruge tandtråd regelmæssigt er man med til at sikre, at ens tænder og tandkød forbliver sundt.
 • Det er vigtigt at bemærke, at brugen af tandtråd skal kombineres med regelmæssig tandbørstning og tandlægebesøg for at opnå den bedste mundhygiejne. Vi anbefaler Best Cares tandtråd med tandstik.

  Tandblegning er også en mulighed for at gøre tænderne hvidere, men det virker kun hvis misfarvningen skyldes at farvestoffer er trængt ind i tænderne. Hvis tænderne er misfarvede på grund af andre årsager, som for eksempel slidt emalje, vil tandblegning ikke have nogen effekt.

  Hvor lang tid skal man børste tænder?

  Hvor lang tid skal man børste tænder?

  Det anbefales generelt at børste tænder i to minutter ad gangen, to gange om dagen for at opretholde en god mundhygiejne med rene tænder og sundt tandkød. Derfor er det smart at have en eltandbørste med en timer. Her anbefaler vi vores Tony eltandbørste.

  Tip! Se fjernsyn eller hør musik imens du børster tænder, da to minutter kan føles som lang tid at stå og stirre på dig selv i spejlet.

  Det er utroligt vigtigt at børste tænder i minimum 2 minutter ved hver tandbørstning, og at man ikke springer over hvor gærdet er lavest, selvom man har travlt om morgenen.

  Hvordan børster man tænder?

  Hvordan børster man tænder?

  Børstning af tænder er en vigtig del af mundhygiejnen, da det hjælper med at fjerne plak og forebygge sygdomme i munden. Her er eltandbørster gode, da de bl.a. giver en meget mere grundig børstning, og dermed fjerner mere plak og er med til at forebygge tandsten. For at børste tænder korrekt, er det vigtigt at fokusere på at fjerne plak på alle tandflader. Vores Tony eltandbørste fjerner 7x mere plak end en almindelige tandbørste. 

  Det anbefales at børste tænderne på  forsiden, bagsiden og på tyggefladerne. Både i over- og undermunden. Det er vigtigt at børste tænder to gange dagligt i to minutter. 

  Tip! Skyl tandbørsten grundigt efter børstning og lad tandbørsten tørre med hovedet opad for at undgå bakterievækst i den fugtige tandbørste.

  Det kan være svært at ændre en allerede indgroet teknik, men det er vigtigt at være opmærksom på at undgå almindelige fejl, som kan skade tænderne unødvendigt. Her er brugen af el tandbørster utroligt nemt, da de gør alt arbejdet for dig, og du kun skal have fokus på hvilket områder du børster.

  Hvad sker der hvis man ikke børster tænder?

  Hvad sker der hvis man ikke børster tænder?

  Det er vigtigt at børste tænder mindst to gange om dagen for at opretholde god mundhygiejne og forebygge tandproblemer. Det kan være:

  • Karies, hulrum og tandkødssygdomme. 
  • Dårlig ånde
  • Dannelse af plak
  • Ændringer i emaljens farve
  • Mundhulesygdomme

  Det er dog vigtigt ikke at overdrive det og børste mere end 3 gange om dagen, da det kan skade tandkødet. 

  Det er også vigtigt at være opmærksom, når man børster tænder inden man går i seng, da mange bakterier trives i en fugtig tandbørste, og det kan føre til dårlig mundhygiejne. Mundhygiejne er vigtig fra barns ben og det er vigtigt at starte en god børste rutine tidligt.

  Hvor længe skal man børste tænder på børn?

  Hvor længe skal man børste tænder på børn?

  De første mælketænder kommer ofte, når barnet er 6-8 måneder gammelt. Derfor kan man allerede i denne alder begynde at vænne barnet til at få børstet tænder for at undgå tandkødsbetændelse.

  Når barnet når alderen 6-12 år, er det vigtigt at fortsætte med at tage ansvar for børstningen af barnets tænder. Man kan begynde at lade barnet forbedre sin teknik og børste sine egne tænder når barnet nærmer sig 8 år. Man skal altså børste tænder på børn fra de får deres første tænder og frem til de når teenagealderen. Eltandbørster kan bruges allerede fra første tand bryder ud, hvilket kan overraske mange. 

  5 ÅRS GARANTI HOS GOBRUSH