En tandstik eller tandstikker - den komplette guide

En tandstik eller tandstikker - Den komplette guide

translation missing: da.article.general.reading En tandstik eller tandstikker - Den komplette guide translation missing: da.article.general.reading_time translation missing: da.article.general.next Alt du skal vide om brug af tandtråd (Med 7 steps guide)

Har du nogensinde lagt mærke til at der altid er en tandstik eller tandstikker ved bordet, når du er ude og spise på restaurant? Årsagen er simpel. Effekten når du bruger den efter et godt måltid er ikke til at tage fejl af.

Du kan nemt og hurtigt fjerne madrester mellem tænderne, og du kan trygt fortsætte resten af dagen, uden at bekymre dig om mad i mellemrummet mellem tænderne. I denne guide får du alt du skal vide om træ og plast stikkere.

Hvad er bedst? - Træ tandstikker eller plastik tandstikker?


Typisk plejer man at sige, at træ tandstikker er bedst til at fjerne skidt og madrester, men at du stadig skal huske at bruge tandtråd eller interdentalbørster én gang om dagen. De har helt klart sin plads, og når det kommer til at fjerne madrester, er der intet der virker bedre. De har bare den ulempe, at du ikke kan komme ind hvor din tandbørste ikke kan. 

Det kan du derimod med tandtråd, interdentalbørster eller soft picks. Det er meget vigtigt at huske at opretholde en god mundhygiejne, for at undgå plak og huller i tænderne. 

Du kan læse vores guide til brug af tandtråd her. 

Men når det så kommer til stykket. Hvad er så bedst? Træ eller plastik tandstikker? Det kan du få svaret på senere i artiklen.

Tandstikker i træ

tandstikker i træDer er mange der foretrækker tandstikker i træ, frem for alt andet. Mange vælger dem, fordi de er mere robuste, end eksempelvis plastik og gummi, men der er også mange der foretrækker dem af en anden årsag. De er nemlig det mest klimavenlige valg.

De er lavet uden kemikalier og tilsætningsstoffer, og er helt nedbrydelige i naturen. 

Der findes også klimavenlige versioner i både plastik og gummi, som blandt andet kan være lavet af genbrugsplast. Dem vil jeg komme lidt nærmere ind på senere i artiklen. 

Tandstikker i plastik


Tandstikker i plast er designet til at kunne bøje og bue, for at tilpasse sig tændernes mellemrum. Du kan derfor bedre komme ind i mellemrummene mellem tænderne, hvis du går med plastik i stedet for træ.

De kan købes med mange forskellige smage, for at bevare en god ånde. De fåes tilmed med fluor, for at modvirke/bekæmpe huller i tænderne (caries). 

Hvis du gerne vil have klimaet i mente, så vælg nogle der er lavet af genbrugsplast. De koster typisk en lille smule mere, men du kan bruge dem og smide dem ud med god samvittighed!

Tandstikholder / Holder til tandstikker

 

tandstikholder / holder til tandstikkerEn tandstikholder er yderst praktisk at have, både hvis dine er af plastik eller træ. På denne måde har du altid dine tandstikker i indpakning, på en praktisk og dekorativ måde.
Og du kan til enhver tid tage en af de indpakkede tandstikker ud, så de står klar efter et måltid. 

De er knap så nemme at have med i lommen, men de er helt perfekte til at have stående derhjemme.

Tandstikker med tandtråd

 

tandstikker med tandtråd

For langt de fleste, er tandstikker med tandtråd det foretrukne valg! Her får du det bedste af begge verdener, i en kombiløsning som en let at anvende, og nem og have med dig. De koster typisk lidt mere, men det er helt klart det værd. 

De fåes både som tandstikker i gummi og plastik. Ulempen ved gummi tandstikker, i forhold til plastik, er at de er mindre klimavenlige, og at der ved plastik er flere forskellige varianter at vælge i mellem. 

Alternativ til tandstikker


Det er ekstremt vigtigt at holde mundhygiejnen i top. Det kræver blandt andet flittig brug af hjælpemidler som stikkere, tandtråd eller interdentalbørster. 

Foruden det, er regelmæssig udskiftning af din tandbørste ekstremt vigtigt, for at opretholde en god mundhygiejne

Bruger du en elektrisk tandbørste, er det naturligvis børstehovedet der skal udskiftes. 

Du kan læse vores guide til valg af el tandbørste her. 

Som tidligere forklaret, er de ikke fyldestgørende i sig selv. De har den ulempe, at det er virkelig svært at komme ind i de helt trænge mellemrum mellem tænderne, hvor tandbørsten heller ikke kan komme ind.

Du kan læse vores komplette guide til brug af tandtråd her.

translation missing: da.article.general.continue_reading

5 ÅRS GARANTI HOS GOBRUSH